Wereldwinkel Arnhem

Wereldwinkel Arnhem

In september 1969 besloten Novib Unesco en IKV tot kraamverkoop van rietsuiker en producten van huisnijverheid uit de Derde Wereld. Zo ontstond het wereldwinkelwerk ook in Arnhem, op straat en in de kerken.


Na veel actievoeren gaf de Gemeente Arnhem het pand Kortestraat 20 in gebruik. Het werd een pand vol actievoerders. De winkel in Arnhem is één van de eerste wereldwinkels in Nederland.
Nu (vele eigenaren, medegebruikers en verbouwingen later) is het een trendy winkel met de leukste collectie FairTrade cadeaus van Arnhem.


Ik werk al bijna 20 jaar als vrijwilliger in de Wereldwinkel Velp. Naast het inspirerende contact met klanten in de winkel verzorg ik de inkoop en het etaleren van onze prachtige en unieke collectie sieraden. Het is fijn om samen met  collega’s een bijdrage te leveren aan het welzijn van onze producenten overal ter wereld.

Fineke de Lange


Mijn tijd in de Wereldwinkel kan alleen maar als positief beschreven worden. Zo is elke vrijwilliger altijd enthousiast om aan de slag te gaan omdat wij allemaal weten dat het niet zo maar een winkel is. De wereldwinkel probeert mensen van de hele wereld te ondersteunen en ik ben blij dat ik een daarvoor mijn steentje heb kunnen bijdragen.

Marcos Miedema


Een paar jaar terug wou ik graag meer structuur in mijn leven op dat moment. Die heb ik gekregen bij de wereldwinkel. Eerst rustig beginnen in de winkel en later kreeg ik de gelegenheid om mijn takenpakket uit te breiden waar ik nu veel profijt van heb en van geniet.  

Stephanie Oude Veldhuis