Wereldwinkel VELP

Wereldwinkel Velp

Velp is een geweldig mooi plaatsje dat praktisch tegen Arnhem aanligt. De ingang van onze winkel bevindt zich precies op de hoek van de Emmastraat. Je hebt een prachtig zicht op onze vitrine vanaf de Hoofdstraat in Velp. Dichtbij staan verschillende gezellige winkels. Je bent altijd welkom om even bij ons binnen te lopen en te genieten van de mooie artikelen. Bij ons vind je prachtig glaswerk van Verre, kleurrijke sjaals en vilten artikelen van schattige dieren of bloemen van Sjaal met Verhaal. Ook vind je van dit merk de allerliefst babyslofjes om als kraamcadeau te geven.


Stap je de winkel binnen dan raak je direct geïnspireerd en worden je zintuigen geprikkeld door de heerlijke geuren van wierook van Fairforward moeders geuren, of de heerlijke geur van fairtrade koffie. Onze inkopers zijn gespecialiseerd in het kopen van eyecatchers, daar worden je ogen door aangetrokken en voordat je het weet ben je de trotse eigenaar van een sierlijk beeld uit Latijns Amerika of Mexicaanse potten en sieraden van Esperanza, allemaal door kleine familiebedrijfjes vervaardigd. We hoeven je niet te vertellen dat je vooral niet moet vergeten om in de vitrine te kijken naar onze schitterende sieraden van bijvoorbeeld Madat fair treasures. Pure verleidingen om te willen passen en dat kan gewoon. Vraag het aan onze medewerksters. Ze vertellen je graag waar onze zilveren sieraden vandaan komen en wie dit eerlijk en ambachtelijk heeft gemaakt.

Wereldwinkel Velp

Altijd onmisbaar en voor een gezonde levensstijl zijn de Doppers, die hebben we in allerlei maten, materialen en kleuren. Nog op zoek naar een geweldige tas? Voel de mooie materialen, kijk in de spiegel hoe de tas je staat. We kopen bijvoorbeeld in bij El Puente een fairtrade bedrijf dat voedsel en handwerk importeert uit Afrika, Azië en Latijns Amerika en op de markt brengt. Ze werken samen met kleine boeren, familieboerderijen en lokale fairtrade-organisaties in meer dan 40 landen sinds 1975. Het aller belangrijkste is, dat je door het kopen van al dit moois in de Wereldwinkel Arnhem-Velp, je een wereldbijdrage levert. Ergens is er iemand die je blij maakt door een eerlijke prijs te betalen, zodat een maker een eerlijke prijs krijgt voor zijn product. Begin je bij het lezen al zin te krijgen om naar onze Wereldwinkel Arnhem-Velp in Velp te komen? Dan snel in de kleren en maak je klaar voor een heerlijk moment van genieten van schoonheid uit de hele wereld. We zien je graag in Velp, onze winkelmedewerkers staan graag voor je klaar om je te voorzien van kennis en advies bij het kopen van een eerlijk en prachtig cadeau.


Ik werk al bijna 20 jaar als vrijwilliger in de Wereldwinkel Velp. Naast het inspirerende contact met klanten in de winkel verzorg ik de inkoop en het etaleren van onze prachtige en unieke collectie sieraden. Het is fijn om samen met  collega’s een bijdrage te leveren aan het welzijn van onze producenten overal ter wereld.

Fineke de Lange


Mijn tijd in de Wereldwinkel kan alleen maar als positief beschreven worden. Zo is elke vrijwilliger altijd enthousiast om aan de slag te gaan omdat wij allemaal weten dat het niet zo maar een winkel is. De wereldwinkel probeert mensen van de hele wereld te ondersteunen en ik ben blij dat ik een daarvoor mijn steentje heb kunnen bijdragen.

Marcos Miedema


Een paar jaar terug wou ik graag meer structuur in mijn leven op dat moment. Die heb ik gekregen bij de wereldwinkel. Eerst rustig beginnen in de winkel en later kreeg ik de gelegenheid om mijn takenpakket uit te breiden waar ik nu veel profijt van heb en van geniet.  

Stephanie Oude Veldhuis